PDA

View Full Version : G900 jako antena do neta

gacek92
24-09-2008, 23:35
mam pytanie, czy telefon obsugujacy wi-fi moze posluzyc jako antena. mieszkam w Anglii gdzie jest duzo niezabezpieczonych sieci bezprzewodowych(wi-fi) i chcialbym sie dowiedziec czy jesli podlacze ten telefon do kompa to czy da rade polaczyc sie z jakas siecia bezprzewodowa. Z gory dzieki za pomoc

krzonek
25-09-2008, 18:17
Da się napewno. Mój wujek kiedyś podłączał sie przez bluetooth do laptopa i normalnie miał internet z telefonu. Oczywiście przez gprs ale to chyba nie ważne przez co kom sie łączy przez edge, gprs czy WiFi, ważne żeby miał internet. Mówił mi, że po podłączeniu koma do laptopa nie zainstalował żadnego programu do tego celu tylko poprostu w opcjach gdzieś znalazł opcje "dial-up network"" (czy coś takiego) i miał neta ;)

LNO
26-09-2008, 20:01
tak, ale jak przez gprs to straaasznie duzo kasy zje na samo laczenie sie i ladowanie pelnowymiarowej strony. na pewno jest gdzies sposob na polaczenie sie i podejrzewam ze wlasnie bedzie to przez bluetooth dla tego w kompie dobrze by bylo zebys mial odbiornik ;)

krzonek
26-09-2008, 23:35
GPRS podałem tylko dla przykładu, dla kompa, który bedzie pobierał internet z telefonu nie jest ważne z jakiego źródła on pochodzi, w tym przypadku może to być WiFI ;)