View Full Version : EKRANIK SE
Olejek21
23-10-2008, 21:06
mam mianowicie taki problem czy jest do wymiany sama przednia szybka do C902? bo mi pękła nic nie ucierpiało tylko ta szklaan ****** szybka poszla w pol i mam teraz rozwalona szybke, ajka nie da rady to ile mi wezma za naprawe w komisie...
No to bedziesz mial problem... szybki samej nie kupisz... w tym momencie to nawet obudowy nie widze na allegro... wiec napewno jest jeszcze trudno dostepna.... jedynym wyjsciem moze byc oddanie do autoryzowanego serwisu...
viper256
24-10-2008, 14:26
masz gwarancje??
sproboj oddac i zobacz co ci powiedza xD
Olejek21
24-10-2008, 17:00
Mam Gwarancje ale to uszkodzenia mechaniczne.. wiecie jak to ejst z gwarancjami w polsce. poroniony kraj poronione prawa. ale w komisie dzisiaj byłem i chyba mi znajomy załatwi szybke bo da sie ja wyciagnac ;) jelsi sie powiedzie napisze dla nastepnych pechowcow czy da sie i ile to kosztuje;)
omega2010
24-10-2008, 23:38
Na Twoim miejscu bym go pogonił na allegro od 1 pln :) Telefoniki sa w cenie wiec z taka wada weźmiesz za niego całkiem dobra kasę!
Jak wiadomo czesci do niego zamiennych na alligro praktycznie nie ma bo jest za nowy (widzialem tylko wyswietlacz na jednej aukcji ktorego w tej chwili juz nie ma ).
Wniosek! Gonisz swój tele. dokladasz 100 i kupujesz miesieczna uzywkw lub morudujesz sie z peknietym wyswietlaczem do momentu pokazanie sie czesci do tego tele.
Olejek21
25-10-2008, 11:00
wsumie chyba załatwie szybke mam duzo znajomych po komisach to powiedzieli ze mi z pod ziemi to wyciągna:P wiec wszystko sie moze okazac (bo sama szybke da sie osobno wyjac to nie ma problemu, najwyzej do szkaza pujde XDD)
PS.A to nie wyswietlacz pękł tylko szybka sama
viper256
25-10-2008, 14:28
xD ona jest plastikowa a nie szklana
koj kumpel ma nokie 5310
walnal ekranem o kant stolu i szybka jest cala ale......
wyswietlacz ma w 4 czesciach i tylko jedna wyswietla obraz xD
Olejek21
26-10-2008, 19:23
xD ona jest plastikowa a nie szklana
koj kumpel ma nokie 5310
walnal ekranem o kant stolu i szybka jest cala ale......
wyswietlacz ma w 4 czesciach i tylko jedna wyswietla obraz xD
Kolego szybka jest szklana bo to dotykowy chyba wiem co rozbiłem:/ (taka jak w samochodach na przedniej szybie czyli z tasma w srodku zeby na kawałki nie poszła) dlatego ze szkło sie nie rysuje ;) poczytaj sobie o tej komorce jak jej nie miałes w reku
To nie jest taśma żeby się szybka na kawałki nie rozprysła. To jest raczej szybka z mikro siatką, po to aby ten bajerek, czyli dotykowy ekran działał. No i jest pewnie gdzieś dołączona za pomocą flexa do wyświetlacza (przynajmniej takie rozwiązania stosuje samsung w trlrfonach z dotykowym wyświetlaczem). Chyba bez zmiany przedniej obudowy się nie obejdzie. :(
wiecie jak to ejst z gwarancjami w polsce
twoja wina, niestety, zbierasz kasę i proponuję do serwisu SEporoniony kraj poronione prawa
człowieku nie pisz takich bzdur, nie życzę sobie abyś pisał takie pierdoły o moim-jeśli nie twoim kraju, paszport w rękę i spadaj, masz wybór np. Mongolia, Irak, Kazachstan... cała kula ziemska
Ja miałem taki problem, że po 2 tygodniach użytkowania telefonu, na wyświetlaczu zauważyłem smugę biegnącą od dolnej krawędzi ekranu do góry. Tak jakby jakaś dioda nie podświetlała części wyświetlacza. Nie było to widoczne przy normalnym użytkowaniu telefonu, ale jak sprawdzałem godzinę przy zablokowanej klawiaturze to niestety rzucało się w oczy.
Oddałem telefon za pośrednictwem salonu Ery do servisu SE.
Po 2 tygodniach czekania zgłosiłem się po odbiór telefonu i przy pracownikach salonu sprawdziłem czy usterka jest usunięta.
Niestety, mimo raportu z naprawy w którym było napisane że usterka jest usunięta, telefon nadal posiadał ową wadę.
Telefon ponownie trafił do servisu w celu wymiany wyświetlacza i tak sobie na niego czekam 4-ty tydzień, czyli łącznie 6 tygodni.
Chciałem pogonić trochę sprawę bo zaczęło mnie to irytować i zadzwoniłem do servisu. Otrzymałem odpowiedź: "na dzień dzisiejszy nie posiadamy części zamiennych do tego telefonu gdyż to jeszcze jest zbyt nowy model".
Tak więc od kiedy mam telefon to nacieszyłem się nim 2 tygodnie a kolejne 1,5 miesiąca leży on sobie w servisie.
Co Wy na to?? Czy to jest normalne??
Każda szanująca się firma powinna w takim przypadku dać nowy telefon, a ja pewnie będę czekał na swój telefon do gwiazdki (przy dobrych wiatrach).
Dlatego podzielam zdanie użytkownika Olejek21.
Ewentualnie powołam się na prawo konsumenta i ich trochę postraszę.
To przecztaj warunki gwarancji... wydaje mi sie ze powinni dac ci juz nowy telefon... skoro nie moga sobie poradzic z naprawa tego... przynajmniej ja tam mialem z aparatem sony H9.
Jakby było napisane w gwarancji że powinienem dostać nowy telefon to by mi raczej dali. Niestety w gwarancji nie ma żadnego słowa na ten temat.
Nie ma również nic napisane odnośnie terminu naprawy.
No wlasnie... a cos do terminu powinno byc... mnie o mozliwosci "wymuszenia" nowego aparatu... poinformowal serwis posredniczacy w ktorym oddawalem aparat... Pamietam tyle... ze mieli wiecej czasu jesli musieli sprowadzac czesci z zagranicy. Wiec polecal bym ci poszperac w necie albo poprostu do nich zadzwonic...
Olejek21
30-10-2008, 21:35
Nie rozumiesz mnie... nie że glupi kraj tylko ludzie go takim robia. samo przez sie mowi. kazdy wie jak jest z gwarancjami wyplatami władzami itp itd w polsce:P
hcm
Dzieciak
hcm's Avatar
Czas spędzony na forum: 10 godz. 43 min. 46 sek.
Domyślnie
Cytat:
Napisał Olejek21 Zobacz post
wiecie jak to ejst z gwarancjami w polsce
twoja wina, niestety, zbierasz kasę i proponuję do serwisu SE
Cytat:
Napisał Olejek21 Zobacz post
poroniony kraj poronione prawa
człowieku nie pisz takich bzdur, nie życzę sobie abyś pisał takie pierdoły o moim-jeśli nie twoim kraju, paszport w rękę i spadaj, masz wybór np. Mongolia, Irak, Kazachstan... cała kula ziemska
ty też masz wybór cenić wolność słowa albo sie zamknąć w "TWOIM" kraju gwarantuje mu to konstytucja
(przepraszam za forme ale zapomniałem o kolejności i sie pokręciło troche)