View Full Version : SE C902 vs. NOKIA E51
Witam forumowiczów.
Niedługo wymieniam telefon w erze i mam na oku 2 modele mianowicie: nokie e51 i se c902. W nokii przekonuje mnie łączność wi-fi, natomiast w se wysoka jakość zdjęć i przekonanie do marki (nokii nigdy nie miałem). Co byście doradzili, bo nie mam zielonego pojęcia którego wziąć. Ewentualnie może jest coś lepszego w erze w tym przedziale cenowym. Pomóżcie!!! Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam. :)
Mogę się wypowiedzieć o C902. Więc C902 (10,5mm grubości, a Nokia 12mm) ma:
-5 mpx aparat, który w dobrze oświetlonym miejscu robi zdjęcia porównywane do K800i (22mm grubości)
-16x zoom (i tak się jego nie używa)
-shake it (żyroskop), nie wiem czy Nokia ma, jest to super bajerek
-nagrywa filmy z rozdziałkom 320x240, 30fps (klatek na sekundę) i w pliku .mp4
-video rozmowy i 3G
-160/180MB wbudowanej pamięci
-lampę błyskową (diody LED) i czerwoną lampkę, która włącza się przy kręceniu filmu
-dobra bateria, trzyma więcej od K750i/K800i
-trochę wkurzającą klawiaturę, czasem klikam dwa przyciski, może przez to, że jestem o dużo wyższym od średniej wzrostu :P
-dotykowe przyciski po bokach ekranu
Ogólnie Nokia góruje tylko pod względem, że ma symbiana i WiFi. Bierz C902, aparat, większa wbudowana pamięć i chyba więcej bajerów. xD
Dzięki za pomoc. A jak jest z netem przez USB Bluetooth z normalnego peceta? Działa to w c902?
Mam C902 a mój chłopak miał e51, jak dla mnie SE lepszy, głównie z powodu aparatu i lampy błyskowej której w e51 nie ma.
Co prawda lampa nie jest powalająca bo trzeba troche w ustawieniach pogrzebać żeby po nocy zrobić zdjęcie, bo sama lampa nie wystarcza, no ale w e51 wogole po nocy nie da sie zrobic zdjecia.
Pozatym lampy mozna urzyc tez podczas krecenia filmow.
Filmy są po prostu piekne;) Bez żadnej pikselozy.;)
Nokia sprawowała się dobrze, bez zastrzeżeń. Choć oststnio telefony nokii troszkę sie zdupcyły to akurat ten model jest udany. Troszke denerowalo umieszczenie guziczkow pod ekranikiem,male i nie wygodne.
C902 jak najbardziej tak! Mam go ponad tydzień i jestem bardzo zadowolona, przesiadłam się z nokii n73.
Poydrawiam i udanego zakupu życzę!:)