View Full Version : Kilka pytań
Hi, przejdę od razu do rzeczy.
a) Jaką kartę pamięci polecacie do tego telefonu? Zależy mi aby była bardzo szybka i miała 2gb - 4gb pojemności.
b) Jak to jest z tym softem, po aktualizacji mam R3DA028, a najnowsza to podobno R3DA029, przy czym gdy chcę jeszcze bardziej zaktualizować telefon pojawia się napis, że posiadam już najnowsze oprogramowanie.
c) Po w/w aktualizacji telefon działa wyraźnie szybciej niż przed, ale animacje jak wcześniej tną się niemiłosiernie, po prostu masakra. Mogę coś na to poradzić?
d) Dostałem od ery licencję NaviExpert na 6 miesięcy. Czy oznacza to że przez okres pół roku mogę korzystać z niej zupełnie za darmo?
e) Po aktualizacji zniknął mi folder z instalką NaviExpert, który znajdował się w telefonie odkąd odebrałem go z salonu. Czy wystarczy pobrać instalkę z internetu i wrzucić do telefonu a licencja będzie nadal ważna?
Mam nadzieję że rozwiejecie moje wszystkie wątpliwości. Z góry dzięki za odpowiedzi.
mogę ci odpowiedzieć tylko na pytanie związane z nawigacją. Masz licencje na 6 miesięcy ale to nie oznacza że masz za darmo płacisz normalnie... i to dotego całkiem sporawo. dlatego czasami sie zastanawiam czy tego nie wywalić :P
A, to ok. W takim razie żadna starta. A jak u ciebie z animacjami? Zacinają się?
Właśnie dołączam się do pytania jak jest z animacjami szczególnie mi chodzi o tapety flash (swf.) przycina czy raczej chodzą płynnie?
MASTER-1
01-11-2008, 20:21
a) San Diska polecam
b i c) Najnowsze oprogramowanie nie znaczy najlepsze
d)To znaczy,że masz prawo do korzystania przez 6 miesięcy
Hi, gdzieś w sieci wyczytałem zę do wayfindera można wgrać mapy z komputera o wtedy jest za free. Czy to prawda? Jeśli nie to na jak długo starczył by mi pakiet 5mb oferowany przez ere?
Co sądzicie o tym?
http://www.amazegps.com/welcome.php
Również korzysta z gprs?
powiem tak mi sie zacina tylko czasami w kontaktach jak zaszybko zaczne wpisywać nazwe kontaktu ale to nie zawsze... Co do Animacji to u mnie chodzą płynnie ale spotkałem sie z opiniami że niektórym zacina. ogólnie telefon spoko. Co do map które można ściągnąć zeby działało za free też o tym pisało pare osób ale nie odpowiem czy sie da bo nie próbowałem. Bo i ta nawigacja mi chwilowo do niczego nie potrzebna ale zaniedługo będę coś z tym kombinował
Toki, jaką masz wersję softa i czy brandowany?
Ja mam jeszcze jedno pytanko:) Czy wie może ktoś ile może kosztować zdjęcie simlocka?? Bo słyszałem że to zależy od softu...
MASTER-1
03-11-2008, 14:21
Około 70-100 zł musisz przygotować możesz pogadać z Sychie.ONposiada SE Tool 3 BOX którym ściągnie Ci siimlocka.
Około 70-100 zł musisz przygotować możesz pogadać z Sychie.ONposiada SE Tool 3 BOX którym ściągnie Ci siimlocka.
Hehe nastraszyłeś mnie:P Byłem dzisiaj w komisie i sie pytałem ile by to wyniosło i jak koleś powiedział że 5 dych to sie zdziwiłem:D 7 dych mnie wyniesie z wgraniem niebrandowanego softa xDD
nie wiem jakiego mam softa :P nic nie zmieniałem nic sie nie bawiłem jeszcze z niczym. mam tego softa co mi era wgrała.
przemekpl07
25-11-2008, 21:20
tzn iel płacisz?
MASTER-1
25-11-2008, 21:45
50 zł sim lock+20 czysty soft i niech Ci wgrają nowe stery aparatu,dźwięku i Fm ;] jak już tracisz gwarę
kamilk_26
26-11-2008, 07:54
d) Ja jak brałem tela to się babeczki dokładnie pytałem jak to jest z tymi opłatami. I mi ze trzy razy powtarzała (ja trzy razy w różny sposób pytałem aby na pewno zrozumiała o co pytam), że nawigacja jest darmowa przez sześć miesięcy. Sama licencja jak i transfer generowany przez naviExperta. Już od tygodnia jeżdżę sobie po mieście z naviExpertem i co dziwne opłaty za przesył danych są, ale korzystałem również z google maps i innych rzeczy. Teraz sobie dokładnie przyczaję jak to jest. Opłaty bardzo niskie bo po 0,06zł za 50kb jak się weźmie pakiet 5Mb za 5zł. Jestem prawie pewny, ze to jest darmowe ale jak sprawdzę to napiszę jak to jest.