PDA

View Full Version : Klawisz Menu Czynności - czasem przestaje reagować

gregorr
10-11-2008, 12:02
Jak w temacie. Nie ma na to reguły, a przynajmniej jeszcze jej nie zauważyłem. Po prostu w pewnym momencie przestaje kompletnie działać ten klawisz. Restart telefonu problem rozwiązuje, no ale wiadomo, telefon to ma działać normalnie.

Tego SE mam od paru dni, oprogramowanie w wersji najświeższej.

Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem? Czy nie pozostaje mi nic innego jak wizyta w salonie (jak coś to jest to ERA, oprogramowanie oryginalne). Nie ukrywam, że wolałbym nie pozbywać się telefonu na parę dni, no ale jak będzie konieczność, to trudno.

Pozdrawiam serdecznie, Grzegorz.

toki89
10-11-2008, 13:26
powiem tak ja też mam z ery i również mam taki nieprzyjemny problem z tym klawiszem. Działa jak chce :/ wydaje mi się że to wina softu ery. Nienawidzę ich :P. Ja nie mam czasu do nich iść... ale jak by tobie się chciało to czekam na newsy

gregorr
10-11-2008, 14:24
Chcieć to mi się będzie na pewno, w sumie ostatecznie to jeszcze nie odzwyczaiłem się od starego k510, więc jakoś przeżyje. Ale mimo to zrobię to dopiero pewnie w środę, może do tego czasu ktoś coś będzie na ten temat wiedzieć.

djs
10-11-2008, 15:45
Wasze wnioski są prawidłowe. Miałem to samo na oryginalnym sofcie od ery. Po zmianie softu na niebrandowany mam flash menu i brak problemu z klawiszem menu czynności.

Pozostaje więc Wam zmiana softu albo czekanie na aktualizację od Ery.

pozdrawiam

gregorr
10-11-2008, 16:34
No tak, to wybór między dżumą a cholerą, albo męczę się z klawiszem, albo tracę gwarancję na parodniowy telefon...

djs: a powiedz mi kiedy to było? Może w jakiś cudowny sposób podjąć z góry przesądzoną o wyniku walkę z ERĄ o wydanie poprawki do swojego prawdopodobnie wadliwego oprogramowania. Bo jeżeli to trwa od X czasu to trochę siara, no ale jak to problem "świeży" no to jest jeszcze szansa na poprawę.

mosberg77
10-11-2008, 19:38
Witam!
Niestety, to nie chyba nie jest wina softu ery. Mam telefon z orange, zdjętego simlocka, najnowsze oprogramowanie i mi również czasami klawisz ten odmawia posłuszeństwa.

gregorr
10-11-2008, 22:06
No to że tak się brzydko wyrażę... LIPA :)

Dziś wgrałem nowy soft ze strony SE z nadzieją, że będzie ok, ale post mosberg77'a rozwiał moje nadzieje :) No nic, telefon w sumie ma dzwonić :)

No nic, póki co dziękuję za odzew, jak by coś tam teges szmeges się urodziło dam znać :)

Raz jeszcze pozdrawiam, Grzegorz.

djs
11-11-2008, 00:25
No tak, to wybór między dżumą a cholerą, albo męczę się z klawiszem, albo tracę gwarancję na parodniowy telefon...

djs: a powiedz mi kiedy to było? .

Problem pojawił się po ostatniej aktualizacji softu Ery. Z tym, że jak widzę to u innych dostawców jest to samo. Mam w tej chwili niebrandowany soft i wszystko na razie działa prawidłowo.

bellmat
12-11-2008, 21:00
No, a ja mam z Plusa. I co? To samo ;) Tak miało być ;D

kozervar
16-11-2008, 14:55
Czyli mam rozumieć, że jak na razie trzeba się męczyć ze znikającym klawiszem Menu Czynności? :-/

gregorr
16-11-2008, 17:46
Chyba do takiego wniosku doszliśmy :)

woseba
20-11-2008, 16:25
No ja mam Plusa i zauważyłem, że klawisz przestaje reagować po aktualizacji, nawet po sprawdzeniu czy są jakieś aktualizacje...

gregorr
20-11-2008, 18:07
Słuszna uwaga, faktycznie tak się stało. Może teraz łatwiej będzie w serwisie coś zdziałać, może teraz pójdę na gwarancję, bo przynajmniej wiem co powiedzieć ;)

Dzięki woseba wielkie.