View Full Version : Problem z kartą pamięci
Witam
Dziś włożyłem karte pamięci ze starego telefonu do C902 i telefon nie chce mi jej zauważyć. Jest to dobrta karta Kingstona oczywiście micro. Macie jakieś rady?
Edit: ja mam Micro SD a potrzebne jest micro SD M2
Karty do SE C902 to M2,inne nie będą pasowały bo probowałam włożyć i nic.
A ja mam pytanie dotyczące tego jaką kartę najlepij wybrać. Chce kupić jakąś ale zauwarzyłam że kare np. 1GB można kupić za 10zł ale też za 80zł.
Okazało się że rożnią się one prędkością zapisu i odczytu.
No i moje pytanie jest takie jaką najlepiej wybrać, jakich Wy urzywacie?Czy duża różnica jest w rzeczywistości jeśli karta ma prędkość zapisu/odczytu 3 a np.10??????:woot:
Zalerzy mi żeby się nic za bardzo nie cieło.
ja mam podobny kupiłem kartę Memory Stick Micro M2 i mam SE C902 i niechce jej wykrywac
Upewnij się czy dobrze jest włożona karta;)
CrystalAran
04-12-2008, 19:40
zawsze istnieje możliwość iż będzie się ciąć gdy ją zapchasz. więc zawsze zostaw troche wolnego, możesz spokojnie kupić kartę nawet 8gb ale zostawiając trochę wolnego na karcie.
jeśli miałbym wybierać to przy wszystkich kartach prędkość jest obojętna, jeśli nie zgrywasz olbrzymich plików rzędu 700mb, bo jeśli takie zgrywasz to kupuj tylko karty ULTRA, ponieważ będą szły conajmniej 3razy szybciej.
jeśli jednak nie zgrywasz dużych to niema sensu jeśli oczywiście różnica w cenie jest znaczna.
jednak polecam karty ULTRA tak czy owak, to już zależy od ciebie.;)
Krzyzak86
04-12-2008, 23:32
Zgadzam się:D Najlepiej kupić ULTRA:D A jak wydają ci się za drogie to poszukaj takiej która będzie miała najszybszy poziom zapisu i odczytu MB/s :D