View Full Version : G³o¶nik w c902
Witam wszystkich! Mam pytanie czy g³o¶nik w se c902 gra g³o¶no gdy jest skierowany w dó³? Np.k850i ma z tym trochê problem a telefony s± podobnie p³askie z ty³u.
Sandwich1200
13-11-2008, 22:09
Kiedy telefon le¿y na wy¶wietlaczem do góry (przecie¿ nie aparatem do do³u:E) d¼wiêk jest jakby st³umiony, przeszkadza to trochê w s³uchaniu. Ale ja znalaz³em na to sposób. Kiedy kupi³em sobie na niego pokrowiec w ¶rodku by³ taki kawa³ek styropianu, wielko¶ci telefonu. Od teraz kiedy s³ucham muzyki z g³o¶nika to zawsze k³adê go na ten styropian, wtedy d¼wiêk jest czysty.
Okti: twój avatar jest bardzo dobry na bad piksele ^^.
Czyli potwierdzi³y siê moje obawy.Dziêki bardzo!
kendzior
15-11-2008, 22:06
To nie sa zaden blad.... Skoro telefon jest plaski to oznacza ze dzwiek z glosnika jest przytlumiony(nie ma ktoredy "uciekac" spod telefonu)
Np. w k750i gdy polozy sie go na "plecach" dzwiek z glosnika jest duzo, duzo glosniejszy niz gdy lezy na wyswietlaczu - a to dlatego bo pomiedzy glosnikiem a podlozem jest przerwa.
Dzwiek sie odbija od podloza i dlatego jest glosniej(odbcie dzwieku od podloza dziala podobnie jak megafon)
Jak g³o¶nik le¿y na czym¶ no to wiadomo ¿e d¼wiêk bêdzie st³uminy.
No ale co¿ trzeba sobie radziæ. ;)
Kaze21 chcesz sobie nabic ilosc postow czy co ?! po co sie wpisujesz do wszystkich tematow? Skoro ktos inny juz udzielil wyczerpujacej odpowiedzi? robisz tylko za przeproszeniem burdel.
Jak chce siê podzieliæ uwag± to pisze. A jak Ci siê co¶ nie podoba to nie czytaj. Pozatym Ty swoj± uwag± zrobi³e¶ jak to nazwa³e¶ "burdel" a nic nie wnios³e¶...
Ty robisz burdel... wykopujac i odpowiadajac na tematy w ktorych juz padla odpowiedz... zachowujesz sie jak dziecko chcace nabic sobie ilosc postow.
Matrixacz
19-11-2008, 15:40
tez posiadam ten telefonik i wiadomo ze jak lezy glosnikiem na czyms to dzwiek bedzie stlumiony...
geno85 kazdy ma prawo sie wypowiedziec i nic ci do tego po to jest forum zeby kazdy staral sie udzielac odpowiedzi a nie tylko jedna osoba czym wiecej osob sie wypowie tym jest pewniej zawsze a jak cos ci nie pasuje to nie czytaj ....
Widac nie masz wogole pojecia o czym do mnie rozmawiasz... W innych tematach mozesz poczytac inne uwagi na ten temat.
geneo85 a powiedz mi tak± rzecz, jak by¶ szuka³ jakiego¶ telefonu sobie i chcia³by¶ dowiedzieæ siê np. co¶ o jako¶ci zdjêcia, i napotka³by¶ siê na dwa fora, na jednym by³by tylko jeden post w którym pisa³oby ¿e robi super zdjêcia,a na drugim powiedzmy 10 postów mówi±cych o tym ¿e zdjêcia s± s³abej jako¶ci, to którego by¶ pos³ucha³? No oczywiscie tego gdzie 10 prawda? A prawa mo¿e le¿eæ po stronie tej jednej osoby która umia³a wybraæ odpowiednie ustawienia a tamta dziesi±tka mog³a siê myliæ...
Matrixacz masz zupe³n± racje,forum jest po to aby móc siê wypowiedzieæ!
CrystalAran
20-11-2008, 19:05
Kiedy¶ mia³em se w300i. mia³ nad g³o¶nikiem jakby 'r±czkê' to sprawia³o ¿e d¼wiêk z g³o¶ników gdy telefon le¿a³ by³ mocniejszy, i tak jest tym razem.
d¼wiêk zawsze jest czysty, tyle ¿e kiedy jest zatkany g³o¶nik to jest ten d¼wiêk st³umiony i bardziej cichy. zatem polecam chocia¿ na 1cm podnie¶æ czê¶æ telefonu z g³o¶nikiem do góry.
a tak wogóle to w opcjach odtwarzacza mo¿na ustawiæ ¿e d¼wiêk siê rozchodzi i mo¿na go u³o¿yæ wy¶wietlaczem do do³u.