PDA

View Full Version : G³o¶nik w c902

darxpl
13-11-2008, 13:54
Witam wszystkich! Mam pytanie czy g³o¶nik w se c902 gra g³o¶no gdy jest skierowany w dó³? Np.k850i ma z tym trochê problem a telefony s± podobnie p³askie z ty³u.

0kti
13-11-2008, 15:43
nie gra g³o¶no jak le¿y

Sandwich1200
13-11-2008, 22:09
Kiedy telefon le¿y na wy¶wietlaczem do góry (przecie¿ nie aparatem do do³u:E) d¼wiêk jest jakby st³umiony, przeszkadza to trochê w s³uchaniu. Ale ja znalaz³em na to sposób. Kiedy kupi³em sobie na niego pokrowiec w ¶rodku by³ taki kawa³ek styropianu, wielko¶ci telefonu. Od teraz kiedy s³ucham muzyki z g³o¶nika to zawsze k³adê go na ten styropian, wtedy d¼wiêk jest czysty.
Okti: twój avatar jest bardzo dobry na bad piksele ^^.

darxpl
13-11-2008, 22:13
Czyli potwierdzi³y siê moje obawy.Dziêki bardzo!

kendzior
15-11-2008, 22:06
To nie sa zaden blad.... Skoro telefon jest plaski to oznacza ze dzwiek z glosnika jest przytlumiony(nie ma ktoredy "uciekac" spod telefonu)
Np. w k750i gdy polozy sie go na "plecach" dzwiek z glosnika jest duzo, duzo glosniejszy niz gdy lezy na wyswietlaczu - a to dlatego bo pomiedzy glosnikiem a podlozem jest przerwa.
Dzwiek sie odbija od podloza i dlatego jest glosniej(odbcie dzwieku od podloza dziala podobnie jak megafon)

Kaze21
17-11-2008, 18:14
Jak g³o¶nik le¿y na czym¶ no to wiadomo ¿e d¼wiêk bêdzie st³uminy.
No ale co¿ trzeba sobie radziæ. ;)

geno85
18-11-2008, 08:40
Kaze21 chcesz sobie nabic ilosc postow czy co ?! po co sie wpisujesz do wszystkich tematow? Skoro ktos inny juz udzielil wyczerpujacej odpowiedzi? robisz tylko za przeproszeniem burdel.

Kaze21
18-11-2008, 18:53
Jak chce siê podzieliæ uwag± to pisze. A jak Ci siê co¶ nie podoba to nie czytaj. Pozatym Ty swoj± uwag± zrobi³e¶ jak to nazwa³e¶ "burdel" a nic nie wnios³e¶...

geno85
18-11-2008, 19:54
Ty robisz burdel... wykopujac i odpowiadajac na tematy w ktorych juz padla odpowiedz... zachowujesz sie jak dziecko chcace nabic sobie ilosc postow.

Matrixacz
19-11-2008, 15:40
tez posiadam ten telefonik i wiadomo ze jak lezy glosnikiem na czyms to dzwiek bedzie stlumiony...

geno85 kazdy ma prawo sie wypowiedziec i nic ci do tego po to jest forum zeby kazdy staral sie udzielac odpowiedzi a nie tylko jedna osoba czym wiecej osob sie wypowie tym jest pewniej zawsze a jak cos ci nie pasuje to nie czytaj ....

geno85
19-11-2008, 19:23
Widac nie masz wogole pojecia o czym do mnie rozmawiasz... W innych tematach mozesz poczytac inne uwagi na ten temat.

Kaze21
20-11-2008, 12:42
geneo85 a powiedz mi tak± rzecz, jak by¶ szuka³ jakiego¶ telefonu sobie i chcia³by¶ dowiedzieæ siê np. co¶ o jako¶ci zdjêcia, i napotka³by¶ siê na dwa fora, na jednym by³by tylko jeden post w którym pisa³oby ¿e robi super zdjêcia,a na drugim powiedzmy 10 postów mówi±cych o tym ¿e zdjêcia s± s³abej jako¶ci, to którego by¶ pos³ucha³? No oczywiscie tego gdzie 10 prawda? A prawa mo¿e le¿eæ po stronie tej jednej osoby która umia³a wybraæ odpowiednie ustawienia a tamta dziesi±tka mog³a siê myliæ...
Matrixacz masz zupe³n± racje,forum jest po to aby móc siê wypowiedzieæ!

CrystalAran
20-11-2008, 19:05
Kiedy¶ mia³em se w300i. mia³ nad g³o¶nikiem jakby 'r±czkê' to sprawia³o ¿e d¼wiêk z g³o¶ników gdy telefon le¿a³ by³ mocniejszy, i tak jest tym razem.
d¼wiêk zawsze jest czysty, tyle ¿e kiedy jest zatkany g³o¶nik to jest ten d¼wiêk st³umiony i bardziej cichy. zatem polecam chocia¿ na 1cm podnie¶æ czê¶æ telefonu z g³o¶nikiem do góry.

a tak wogóle to w opcjach odtwarzacza mo¿na ustawiæ ¿e d¼wiêk siê rozchodzi i mo¿na go u³o¿yæ wy¶wietlaczem do do³u.