PDA

View Full Version : Gps

bellmat
15-11-2008, 19:48
Siemano, takie mam tylko zapytanie...
Jak włączam sobie GPS'a, potem Informacje o Statusie i tu mój problem 1wszy, za to się płaci?
Bo wyświetla mi się ikona łączenia z internetem oO
2 pytanko tyczy się TROPICIEL'a, chyba się nie płaci za niego co?
W ogóle to jak działa ten GPS w naszych c702?
Za pomocą GPRS'u?
Mam wielką nadzieję, że nie...
W każdym bądź razie, w jakiś sposób zjadło mi 50 zł w 2 dni ;|
Tylko TROPICIEL'a używałem...
Spróbujcie dobrze zinterpretować mój problem i proszę, odpowiadajcie :)
Sorry za głupie pytania ;P

Edit :
Poszukuje odpowiedzi na temat :
Czy za INFORMACJE O STATUSIE lub TROPICIELA się płaci?
I czy ten GPS, działa za pomocą GPRS-u, który zjada pieniążki.
3 PROSTE pytania, proszę o 3 proste odpowiedzi ;-)
Pozdrawiam.

No to ładnie, ja mam -30 ;(

WiTeQ
15-11-2008, 20:58
mi z kilku minut korzystania GPsem zjadło z konta 65 zł i mam teraz -15

mc_jax
16-11-2008, 08:35
o czym wy mowicie, panowie....
Za informacje o statusie i tropiciela nie placi sie nic a nic

b00yaka
16-11-2008, 23:32
Chęć kupienia tego telefonu (głównie chodziło mi o ten GPS) spadła. Wydawało mi się, że ten moduł pobiera/wysyła dane bezpośrednio do satelity a nie łącząc jeszcze przez Internet.

raddar
17-11-2008, 20:20
najpierw proponuje dobrze poczytać forum. Pobiera kase, lub pakiet, mądrzy ludzie wiedzą że pakiety są korzystne, osobiście jestem użytkownikiem simplusa i za pakiecik 20mb płace 5pln. Jeśli ktoś używa gps żeby pokazać kolegą że fajnie mieć coś takiego w telefonie to nie bojaj ziaby wystarczy hohoho

zak75
17-11-2008, 22:11
To łączenie sie z netem to tzw, "pomoc" tel. łączy się przez gprs i sciąga siatke satelitów z netu, pomaga to w szybszym ustaleniu położenia. Opcja jest oczywiście do wyłączenia: menu / usługi lokalizacyjne / ustawienia / podpowiedzi

bellmat
17-11-2008, 22:13
najpierw proponuje dobrze poczytać forum. Pobiera kase, lub pakiet, mądrzy ludzie wiedzą że pakiety są korzystne, osobiście jestem użytkownikiem simplusa i za pakiecik 20mb płace 5pln. Jeśli ktoś używa gps żeby pokazać kolegą że fajnie mieć coś takiego w telefonie to nie bojaj ziaby wystarczy hohoho

Koleżko, co mnie obchodzi, że sobie masz pakiecik i simplusika?
Jestem kierowcą i przy prostym oraz krótkim sprawdzaniu tego "GPS'u" zjadło mi 50PLN, więc pytam...
I proszę, naucz się pisać po Polsku :)

zak75 : Wielkie dzięki.

djpompa
17-11-2008, 23:36
w przypadku google maps telefon pobiera mapy za pomocą gprs

woseba
20-11-2008, 16:48
@ bellmat przed zakupem trzeba było sobie poczytać o telefoniku, on NIE JEST przystosowany do nawigacji samochodowej, mogłeś sobie kupić N96...

GPS jest darmowy zawsze i wszędzie, tylko trzeba umieć kożystać z telefonu z modułem...C702 jest wyposażony w AssistedGPS, który na podtsawie połączenia z operatorem (gprs) pomaga na szybszą lokalizację telefonu (do 60sek). Można to wyłączyć, wyłączając podpowiedzi w ustawieniach. Jednak wtedy połączenie z satelitami może trwać od 3 do 5 minut.

bellmat
20-11-2008, 21:28
Bardzo Ci pięknie dziękuje. O telefonie nie miałem nawet 5 minut żeby poczytać.
Jak go brałem to był całkowity spontan, bo jest to telefon na przedłużenie umowy :-)

woseba
20-11-2008, 22:18
No spoko,tak jak pisałem już gdzieś, zachęca GPS ale po dokładnych oględzinach okazuje sie że to ograniczony bajer ;]
BTW jakie inne fony miałeś do wyboru?

bellmat
22-11-2008, 21:07
No spoko,tak jak pisałem już gdzieś, zachęca GPS ale po dokładnych oględzinach okazuje sie że to ograniczony bajer ;]
BTW jakie inne fony miałeś do wyboru?

RE:
No, Nokię n73.
C902 ale był 200zł droższy, a w sumie za 20 dni k850 to się nie opłacało.
Nokia E65, ale na co mi ona :P
I chyba Nokia 6500 SLIDE czy coś takiego...
Zresztą moje serce należy do Sony Ericsson'ów ;)
Myślę, że słusznie postąpiłem, powiem Ci jeszcze, że nawet
nie wiedziałem o GPS'ie w C702, dopiero w domu obczaiłem :P
Pozdro! ;)