PDA

View Full Version : Może jakąś małą recenzje ??

djbochen
17-11-2008, 10:31
Witam:)

Dawno mnie nie było na tym forum:) (jak miałem SE to często tu przebywałem:)
A teraz nadszedł czas że LG KU990 po prostu się znudził i nadeszła pora szukać jego następcy. A więc mam do Was posiadacze C905 abyście w skrócie opisali plusy i minusy tego modelu:) Może jakieś fotki dali itd. chodzi o taką mało recenzje fona :)

Liczę na szczerość:) i czekam z niecierpliwością:)

k00nrad
17-11-2008, 16:21
wiesz, model jest dostępny od bardzo niedawna a cena jego jest dosyć wysoka, więc mało użytkowników go posiada, z resztą nawet jakby mieli to nie wymienili by wad. chcesz się dowiedzieć dużo o tym modelu to poczytaj:
http://www.mobile-review.com/review/sonyericsson-c905-en.shtml
jeśli problemy z angielskim to www.translate.google.pl pomoże ;)

djbochen
19-11-2008, 13:11
Kilka osób pisało w tym temacie więc myślałem że one się mogą wypowiedzieć. Mam nadzieję że skrobną coś na ten temat. A ta recenzje czytałem wcześniej:-)

Jaro Kolo
20-11-2008, 20:39
Kilka osób pisało w tym temacie więc myślałem że one się mogą wypowiedzieć. Mam nadzieję że skrobną coś na ten temat. A ta recenzje czytałem wcześniej:-)

Cześć, ja właśnie się stałem posiadaczem C905. Od pierwszej chwili mam mieszane uczucia. Być może bardziej obiektywną ocenę utrudnia mi fakt, że dotychczas obracałem się - używałem - palfonów. Będę go z czasem testował i zobaczę czy wrócę do HTC Pro, który obecnie powędrował do szuflady ;-(. Dla mnie w telefonie poza wyglądem liczy się również możliwość ingerencji i modyfikacji softu. Póki co w SE jestem z tego zielony natomiast WM daje praktycznie wolną rękę. Co do pierwszych wrażeń to jak już pisałem mieszane. Estetyka nad wyraz dobra. Duży czytelny ekran. Slide - albo nie dorobiony albo mam wadliwy bo klapka wydaje mi się luźna. Będę próbował porównać z innym modelem. Póki co to największy minus. Najwyżej pójdzie do reklamacji. Egronomia - bdb. Idelalnie leży w ręce i obsługa jedną ręką. Dalej: jakość rozmów - bdb, WiFi - bdb działa bez zarzutu i pięknie współpracuje z wbudowaną przeglądarką (może nawet lepiej niż opera mobile w HTC. Bluetooth - bez zastrzeżeń. Aparat - 8,1 nie jestem specjalistą by porównać ale wg. mnie dobrze albo bdb.

Pisz co się jeszcze interesuje postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam.

djbochen
21-11-2008, 02:47
A jakość zdjęć?? Możesz kilka wstawić?? Ja miałem kilka SE (po kolei wymieniając: K750, :w:900,:cs: K810i) i zdjęcia robiły świetne. I głośność też jest dla mnie ważna:) A i jeszcze jedno Ten GPS działa dobrze czy jakieś niedociągnięcia są??

Jak mi sie coś przypomni to jeszcze zapytam:)

P.s: Jak bedziesz chcić go sprzedać to możesz napisać do mnie:) Może się skuszę:]

Jaro Kolo
21-11-2008, 09:24
Zdjęcia mogę, wrzucić ale dużo zależy przecież od warunków w jakich są robione i bardzo trudno tutaj o obiektywną ocenę. Jeżeli to Cię nie zniechęca to daj znać - gdzie najlepiej bym je wrzucił - oczywiście w rozmiarze oryginalnym to ponad 2Mb. GPS łapie szybko i wg. mnie dobrze działa - tyle że często wspomaga się internetem (łapie fixy). Mapy i programy które póki co są na pokładzie C905 nie są warte nawet krzty komentarza no i oczywiście wymagają łącza z netem. Nie wykorzystują więc potencjału aparatu w tym zakresie. Głośność jest bdb. Dźwięk do rozmów bdb ale do słuchania muzy musisz już mieć słuchawki i wtedy również bdb.

djbochen
21-11-2008, 11:38
Wiem że nawet aparat (czyt. telefon) z 10000 Mpix zrobi darem,ne zdjęcia jak fotograf bedzie do d... :P Możesz zapodać jakieś foto:) (na www.speedyshare.com) A jeszcze pytanko o mapy: Jakich map urzywa C905?? Google maps czy jakieś inne?? ( O łączenie z netem sie nie martwie bo mam pakiet w Orange i nie mam tego jak wykożystać do końca (zawsze mi zostaje):]

mizz3r
22-11-2008, 01:48
Witam
Dzisiaj stałem sie posiadaczem tego cuda:)) Fonik niezły. Na razie rogryzam. Wcześniej miałem K800i i stąd moja cheć do kontynuowania linie SE:)). ładnie się prezentuje, obsluga intuicyjna, duże możliwości konfiguracyjne, estetycznie wykonany, "szybka ponieżej lini obudowy co pozwala uniknąć zarysowań, zamiast dżojstika kierunkowy klawisz . Minus: w porównaniu z K800 i gorsza jakość dźwięku zdecydowanie gorsza, obudowa z plastiku a k800i metalowy z wierzchu. Boje sie trochę o upadki i trwałość bo raczej okrutnie się obchodzę ze sprzętem. 800-ka wytrzymała kilka upadków na betn z ręki a więc około 1m i nic. A ten..... lepiej nie próbować, sprawia wrażenie delikatniejszego. Zgadzam sie też z wcześniejsza czyjąś opinią że ta wysuwana klapka zbyt swawolnie sobie "lata".
Więcej napiszę za jakiś czas.

djbochen
22-11-2008, 02:07
no to chłopaki czekam na jakieś fotki z Tego fonika:) i może jakieś wideo zapodacie??:)

Jaro Kolo
22-11-2008, 07:06
Co do GPS`u to jest i google maps i dodatkowa aplikacja wayfinder navigator - mapy że pożal się boże. Zdjęcia i video wrzucę po weekendzie bo teraz mam kupę roboty - a w pracy zawsze jest czas ;-).

Jaro Kolo
22-11-2008, 07:10
Fonik faktycznie jest delikatniejszy niż 800i - delikatniejszy nawet niż c902 bo też mam. ale taka chyba cena jego estetyki - bo jest ładny by nie powiedzieć, że piękny. Co do dźwięku, to sprecyzuj proszę o czym mówisz. Dźwięk z głośniczka czy ze słuchawek?? Z głośniczka się zgodzę i nawet o tym pisałem wyżej. Nie wiem jak działają słuchawki SE z kompletu ale użyłem zestawu BT stereo Jabry i zaiste dźwięk jest ok albo bardzo ok. Pozdrawiam

alban93
23-11-2008, 14:35
Witam ,też chciałbym dokonac zakupu SE C905, ale mam dwa pytania, jaka jest jakość muzyki na słuchawkach i czy nagrywa on wideo w VGA? Z góry dzięki za odpowiedź
pozdrawiam

opin
23-11-2008, 20:24
Też chciałbym stac się nabywcą tego fona ale niestety mam abonament i dopiero w sierpniu będę mógł wymienić ale z jedenej strony jest też plus bo wtedy będzie troche tańszy

djbochen
24-11-2008, 08:47
Jaro Kolo, chodzi o jakość dźwięku:) i na słuchawkach i z głośniczka. Czy jest bardziej piszczący czy jednak słychać jakiś bas:)

Jaro Kolo
24-11-2008, 14:44
Póki co mam tylko jakieś fotki mieszkania w trakcie remontu ale proszę:

http://www.speedyshare.com/883648957.html

i

http://www.speedyshare.com/388620276.html

Jak chcesz bym zrobił jakieś szczególne zdjęcie to daj znać.

Pozdrawiam

Jaro Kolo
24-11-2008, 15:45
Jaro Kolo, chodzi o jakość dźwięku:) i na słuchawkach i z głośniczka. Czy jest bardziej piszczący czy jednak słychać jakiś bas:)

Otóż już pisałem, że z głośniczka jest nijaki, - przecież tylko szaleniec może się zachwycać dźwiękiem z głośniczka jakiegokolwiek telefonu - apropos opinii, że inny SE miał lepszy. Jest płaski z większą ilością wysokich tonów bo te łatwiej uzyskać z minimalnych rozmiarów membrany. Ze słuchawek też już pisałem, że zależy od słuchawek - ale potwierdzam jeszcze raz na Jabrze bzyka aż miło i basy i wysokie. Dźwięk naprawdę bdb. Przeczuwając kolejne pytanie, założyłem przed chwilą na uszy słuchawki z kompletu i tak jak przypuszczałem dźwiek jest gorszy od JABRY. Być może ma tu znaczenie fakt, że te z kompletu to słuchawki douszne a z Jabry dokanałowe. Spodziewałem się takiego wyniku. Jako anegdotę w tym temacie dodam, że z C902 w komplecie dostałem słuchawki dzielone tj. wtyk SE - kabel - gniazdo mini jack + mini jack - kabel - słuchawki a C905 - chyba model bardziej ekskluzywny xD ma jeden kabel tj.: wtyk SE - kabel - słuchawki.

djbochen
24-11-2008, 20:43
no nie powiem zdjęcia jak z se:] poprostu świetne.:] a ja bym poprosił o jakąś fotke w ciemności zrobioną. np w pokoju :]
i może jakieś wideo zapodasz??

Jaro Kolo dzieki za opis głośniczkow i słuchawek:] te z opcją wtyk SE - kabel - słuchawki to chyba najlepsze są:) a o słuchawkach bluetooth to ja nawet nie myśle nie wiem czemu ale wole z kabelka:]

mizz3r
24-11-2008, 23:54
Witam
Własnie przetestowałem GPS i wrażenia :((( skucha na całej lini.:(( mapy do niczego wiadomości podawane z opóźnieniem, a o nawigacji w mieście to można zapomnieć (testowałem w Poznaniu). Na prostej drodze jako tako ale generalnie nie ma co liczyć na nawigację za pomocą tego telefonu chyba że jakies inne oprogramowanie. W czasei używania telefonu jako nawigacji w samochodzie obowiązkowo podłączony do ładowarki bo baterie wyczerpuja się w zastraszającym tempie.
Filmiki robi niezłe i to zarówno pod względem wizualnym jak i dźwiękowym.
Co do baterii napiszę za jakis tydzień bo przetestuję w różnych warunkach, póki co intensywnie rozmaiwam i po całym dniu gadania mam 49%a ładowałem 24 godziny temu.
Mały problem miałem z ustawieniem zdjęc jako tapety na pulpicie (o czym pisałem w temacie Problem ale w zwiazku ze zła nazwą tematu temat zamknął mi pan moderator :))) nie wiem jak go miałem nazwać) w każdym razie problem rozwiązał się sam w jakiś niewyjaśniony sposób :))))
Funkcyjność telefonu OK. prosty i łatwy dostęp do wszystkich funkcji w zasadzie bardzo podobnie jak w K800i który wcześniej miałem.
Zestaw słuchawkowy który dają do tego telefonu to chyba jakis najtańszy szajs. Słuchawki w ogóle nie chcą siedzieć w uszach (może to wina mojego ucha:)) ale moje MP3 nie sprawia takich problemów)
Gierki jak ktos lubi to są dwie wyścigowe jakiś tenis i szachy.
Lekko odmienna obsługa menu ale można się porzyzwyczaić, no i nie ma strzałeczki wstecz tylko jest to zrobione jako funkcja na ekranie.
Jutro postaram się porobić fotki i wrzucę w jakąś galerię.
Na razie tyle do zobaczenia.:))

djbochen
25-11-2008, 10:59
mizz3r dzięki za wyczerpująca wypowiedź w sprawie GPS. Mam nadzieję że inna aplikacja załatwi sprawę. A wogóle jest inna aplikacja na SE do nawigacji?

W dalszym ciągu czekam na wideo z tego fona. Proszę wrzucić na www.speedyshare.com bo często przeglądam stronki na moim ku990 a tylko z tego serwera udało mi się coś zassać na fona.

Jaro Kolo
26-11-2008, 10:18
Witam
Własnie przetestowałem GPS i wrażenia :((( skucha na całej lini.:(( mapy do niczego wiadomości podawane z opóźnieniem, a o nawigacji w mieście to można zapomnieć (testowałem w Poznaniu). Na prostej drodze jako tako ale generalnie nie ma co liczyć na nawigację za pomocą tego telefonu chyba że jakies inne oprogramowanie. W czasei używania telefonu jako nawigacji w samochodzie obowiązkowo podłączony do ładowarki bo baterie wyczerpuja się w zastraszającym tempie.
Filmiki robi niezłe i to zarówno pod względem wizualnym jak i dźwiękowym.
Co do baterii napiszę za jakis tydzień bo przetestuję w różnych warunkach, póki co intensywnie rozmaiwam i po całym dniu gadania mam 49%a ładowałem 24 godziny temu.
Mały problem miałem z ustawieniem zdjęc jako tapety na pulpicie (o czym pisałem w temacie Problem ale w zwiazku ze zła nazwą tematu temat zamknął mi pan moderator :))) nie wiem jak go miałem nazwać) w każdym razie problem rozwiązał się sam w jakiś niewyjaśniony sposób :))))
Funkcyjność telefonu OK. prosty i łatwy dostęp do wszystkich funkcji w zasadzie bardzo podobnie jak w K800i który wcześniej miałem.
Zestaw słuchawkowy który dają do tego telefonu to chyba jakis najtańszy szajs. Słuchawki w ogóle nie chcą siedzieć w uszach (może to wina mojego ucha:)) ale moje MP3 nie sprawia takich problemów)
Gierki jak ktos lubi to są dwie wyścigowe jakiś tenis i szachy.
Lekko odmienna obsługa menu ale można się porzyzwyczaić, no i nie ma strzałeczki wstecz tylko jest to zrobione jako funkcja na ekranie.
Jutro postaram się porobić fotki i wrzucę w jakąś galerię.
Na razie tyle do zobaczenia.:))

Zgadzam się ze wszystkimi spostrzeżeniami - poza kwestią zdjęć na tapecie, ale ten temat rozwiązał się sam :) - słuchawki - pisałem wcześniej, GPS jest tylko z nazwy co pisałem wcześniej. Reszta ok. Ale teraz jako anegdotkę powiem, że ... :smile3: od wczoraj pożegnałem się ze swoim SE - POSZEDŁ DO NAPRAWY GWARANCYJNEJ - wytrzymał zaledwie tydzień. Padł górny głośniczek odpowiedzialny jedynie za głos rozmówcy w słuchawce. Nie dało się słuchać - metaliczny pogłos i trzaski. Reszta - dolny głośnik do odtwarzania muzy i wyjście słuchawkowe ok. DJBOCHEN - w sprawie słuchawek po kabelku - powiem Ci, że do niedawna byłem podobnego zdania, ale zakup tego: http://www.allegro.pl/item481936076_jabra_bt3030_bluetooth_muzyka_i_rozm owy_gps_gsm.html
zmienił moje zdanie i xD "życie ". Polecam

djbochen
27-11-2008, 00:33
Wybaczcie ale nadal czekam na wideo nakręcone tym telefonikiem i jakieś foto zrobione w ciemnym miejscu:-)

Duszek_Master
05-12-2008, 09:52
Z tego co tu przeczytałem to stwierdzam, że narazie nie opłaca się go kupować bo ma, powiedział bym nawet, sporo błędów. Ale tak to już jest z tymi telefonami. Zanim zrobią go stabilnym trochę czasu minie

djbochen
05-12-2008, 18:03
zgadzam sie:] narazie sie wstrzymam z c905 i bede polował na coś z dotykiem i symbianem:] można zamknąć:]

Jaro Kolo
10-12-2008, 10:29
zgadzam sie:] narazie sie wstrzymam z c905 i bede polował na coś z dotykiem i symbianem:] można zamknąć:]

Otóż pomimo, że mój pierwszy egzemplarz się spierdolił mówiąc fachowo i zaginął w serwisie -to nie zgadzam się z tą opinią i tą pięterko wyżej :woot:. Po kilku rozmowach udało mi się uzyskać po dokładnie 2 tygodniach wymianę C905 na nowy i ..... Ten jest lepiej spasowany i póki co działa xD. Powiem Ci jeszcze jedno w szufladzie mam: ETEN X500+, TOUCH PRO i NOKIĘ 6500 slide i co? Używam C905 - satysfakcja gwarantowana - za wszystko inne zapłacisz kartą :devil: Apropos - to szukam kupca na X500+ ma WM 6.1 PL na pokładzie QVGA ekranik dotykowy, wbudowany GPS i masę softu. Poprostu PDA z fonem. Pozdrawiam